<
>

EWC på Sepang med Christoffer Bergman

Nu i helgen körs den andra deltävlingen i 2019-2020 års långlopps VM, EWC.
På plats finns Christoffer Bergman som tävlar för Polska Wójcik Racing Team tillsammans med britten Gino Rea och  Axel Maurin från Frankrike.
Det blir hårt motstånd från ordinarie team och med specialteamet Yamaha Sepang Racing som har Franco Morbidelli, Michael van der Mark
och Hafizh Syahrin på plats, dessutom hotar regn.

Vi pratade med Christoffer för att kolla av läget inför tävlingen i morgon lördag.

undefined

Prognosen är rätt så säker på regn, har du hunnit köra på banan i regn?

Ja det verkar som vi kan förvänta oss regn under racet, men finns viss chans att regnet håller sig undan. Vi hade regn under träningarna i onsdags, så jag har fått några varv åtminstone. Men vi får se vad som händer, träningen blev rödflaggad pga för mycket vatten, det finns ingen dränering.

Kommer regn vara till eran fördel under racet?

För oss hade det förmodligen passat bra med regn om vi tittar tillbaka på farten vi hade under Bol d’Or, även om vi hade lite problem med fäste under blöta träningen här.

Ni har kvalat bra, finns det kapacitet för ungefär samma placering i racet?

Vi har absolut chans att hålla oss inom topp 10, möjligtvis topp 5. Men jag har tappat energi pga förkylning, det flög på mig igår kväll och imorse och under dagen har det blivit värre.

Det här racet är lite som Suzuka med team som Yamaha Sepang Racing team, skiljer det mycket på deras hoj och däck kontra de andra Yamaha teamens utrustning?

Precis, det är inte lika många wildcard team som på Suzuka men de som jag vet är Yamaha med YSR, Honda med Honda Asia dream team.
Jag tror de båda har fabriks Bridgestone däck, precis som på Suzuka verkar de fungera väldigt bra medans de andra däck märkena har det lite jobbigare.

Racet går alltså imorgon Lördag med start klockan 06:00 Svensk tid, racet sänds på Eurosport 2 och Eurosportplayer.
Christoffer har gul armbindel, Gino Rea startar.

Text: Petter Reuterholt, Foto: Wójcik Racing Team

Roadracing logo
roadracingSE
13 december 2019 kl. 12:31

RoadracingSE på Instagram