<
>

2020 made by Petjo

Vad kör du för hoj 2020?

Jag kommer fortsätta med min Suzuki GSXR, vi jobbar för fullt med att jobba ihop den..

Har du utvecklat den än mer sen förra säsongen?

Jag har försökt bryta ner vad som har varit positivt o negativt under första året med Suzukin och då förstås fokuserat på att förbättra dom negativa.

Timmy kommer som bekant köra för Suzuki Sweden. Kommer ni fortfarande att samarbeta?

Timmy och jag hade ett möte ganska tidigt efter förra säsongen där jag deklarerade att jag ville fokusera mer på min egna körning, vi vill ju förstås önska honom lycka till i sitt nya team. Samarbetet som vi hade förra säsongen (där vi var bästa Suzuki) har han ju nu med ett annat Suzuki team..

Hur har det gått i utveckligen av ljudet, eller rättare sagt dämpandet av ljudet?

Ljudet är en mycket svår fråga men vi har några förbättringar även här, jag tyckte ändå att vi låg bra till redan förra året. Akrapovic hjälper oss via vår partner DBC.

undefined

Kommer du köra SM?

Siktet är inställt på att köra Sm..

Kommer du köra utomlands?

Försäsongs träningen kommer ske utomlands (Cartagena och Slovakia ring).

Vilken bana har du kvar på din ’to do-list’?

Ahhha.. vilken fråga. Jag har väl bokat av dom Europeiska banorna som jag har velat åka på...så det är ju bara drömmar kvar. Jag har varit i Japan o tittat på Suzuka 8-timmars men inte kört där, det är väl den då man skulle vilja köra.

Vad är det absolut bästa med Suzukin nu efter att den har blivit ’made by Petjo’?

Jag är ganska säker på att vi kommer till premiären med ett bättre paket. Med förbättrad elektronik, ett chassi och K-Tech fjädring och med ett utökat samarbetet med Fredrik Jansson Racing Suspension FJRS. Pirelli kommer med mycket nya produkter så detta kommer bli ett bra paket.

Har du några andra nyheter inför årets säsong?

Jag kommer i år att bygga mitt team ihop med min gamla vapendragare Pär Johansson från Säffle samt Johan Forsman från Alingsås som har en lång erfarenhet från racingens depåer.

Text: Dan Chardon

Foto: Motofoto

Roadracing logo
roadracingSE
3 januari 2020 kl. 22:08

RoadracingSE på Instagram