<
>

Kawasaki Sverige - Gällros och Eriksson kör SBK 2020

Kawasaki Sverige Lineup 2020

Peter Söderholm: Vi kör vidare i SSP300-klassen med Fredrik Belin och Ture Adolfsson och i SBK kör Jimmy Gällros vidare för oss. Det kommer en ny förare in i SBK och det är Fredrik Eriksson från Västerås, så 2020 blir vi likt 2019 två förare i SSP30000 och två förare i SBK.

SBK - Jimmy Gällros

SBK - Fredrik Eriksson

SSP300 - Fredrik Belin

SSP300 - Ture Adolfsson

www.hangar18.se

Fredrik Eriksson: 2019 hittade jag bra fart men i början på säsongen saknade jag lite race rutin. Men för övrigt mycket nöjd med 2019, trots att det inte blev så många timmar på hojen. Målet 2020 är svaret enkelt, jag vill vara med och slåss om titeln. Jag är medveten att det är ett högt uppsatt mål, men med ett bra tränings upplägg under vintern så tror jag att vi kan lyckas.

www.hangar18.se

Fredrik Belin: Planerna i år är att fokusera på att förbereda mig för att börja tävla utomlands. Mitt fokus kommer såklart också ligga på att vinna i Sverige men framförallt att utveckla min körning och träna utomlands. Det är också därför jag fortsätter tillsammans med Kawasaki Sverige. De gav mig en möjlighet att få utvecklas för några år sedan på 300:an och nu är de beredda att hjälpa och stötta mig att ta nästa steg. Dom vet vad dom gör och enligt mig är det den bästa möjligheten för mig att utvecklas och ta mig till mina mål. Jag älskar 400:an, förra året var inget höjdarår resultatsmäsigt, men jag lärde mig rätt mycket om att ställa in hojen och jag hoppas att jag kan använda tiden i Spanien på bästa sätt och gå in i detta år med en bra känsla på hojen med rätt inställningar.

Ture Adolfsson: Målet inför 2020 är att vinna SSP300-klassen i Sverige först och främst och sen eventuellt köra några tävlingar utomlands för att se hur jag presterar där. Att jag fortsätter med Kawasaki Sverige är för att dom först och främst ger mig möjlighet att göra det och för all hjälp jag får.

www.hangar18.se

Text: Dan Chardon

Foto: Hangar 18

Roadracing logo
roadracingSE
19 januari 2020 kl. 07:32

RoadracingSE på Instagram