<
>

Svenskt i EWC

På mcmässan "Swiss-Moto" i Zürich presenterades idag förarna för ett av teamen som tävlar i Endurance VM, Jesper Pellijeff finns med i uppställningen.

Fantastiskt roligt att du har fått in en fot i EWC, vilket team ska du köra för och hur kom du i kontakt med dom?

Tack, det känns suveränt att få det förtroendet och möjligheten att köra i EWC för Team Bolliger Switzerland!
Jag kom i kontakt med dom då några personer taggade mig i ett facebook inlägg där teamet sökte en förare efter ett avhopp, redan där vart det intressant för båda parterna.

undefined

Vilka blir dina teamkollegor och vilken roll har du på nästa EWC lopp på LeMans?

Det blir Nigel Walraven, Roman Stamm och Jan Bühr, idagsläget är jag reserv men med bra varvtider på tester och träning har jag goda chanser att få köra på LeMans.

Har du kört på Le Mans banan förut och blir det några tester innan tävlingen?

Jag har inte kört där tidigare men kommer självklart göra mitt yttersta som förare. Förhoppningsvis kommer jag in i det fort.
Tillsammans med Team Bolliger har jag försäsongstest i Spanien inom kort, även då på en ny bana och hoj men ändå för mig ett känt märke som jag tidigare hanterat bra i SM och ESBK.

Ska du köra fler tävlingar i EWC i år?

Det beror helt på hur det går på testerna och 24timmars racet, samt om en förare är skadad eller liknande.

EWC är ett mästerskap som växer och som har omfattande mediabevakning, hur viktigt är det här loppet för dig i karriären?

Ser fram emot körningen och erfarenhet av VM Jag brinner ju för motorsport och alla Race jag är tävlandes i, de flesta vet att jag gillar media exponering så hoppas väl att det blir en positiv erfarenhet. Med de sagt vill jag tacka alla som stöttar och hejar fram mig.

Du ska ju köra en Fireblade i SM, hur ställer sig Honda Sverige till att du kör en Kawasaki i VM?

Yes ska bli grymt att vara tävlandes i Superbike SM på en Honda CBR1000RR-R SP. Honda är för mig en trygg plattform i Sverige och ett välkänt varumärke.
Med dem började min karriär på en Honda NSF100 redan som nio åring. Självklart vill de se mig utvecklas och det är tacksamt! ! Ser fram emot ett grymt år .

Text: Petter Reuterholt Foto: Team Bolliger

Roadracing logo
roadracingSE
22 februari 2020 kl. 13:23

RoadracingSE på Instagram