<
>

I väntans tider - Björn Enghag..

2020 bjuder på.. minimalt med motorsport nu. Här kommer en serie till förarna om väntans tider och tips till er.

Kan du träna någon form av motorsport i dessa tider?

Tyvärr har jag ingen möjlighet att utöva motorsport under vinterhalvåret.

undefined

Finns det någon vinning i att träna tex cross för att bli bättre inom roadracing, eller är det mer för nöjes skull? Om ja, kan du förtydliga hur du använder en annan mc-teknik till RR. (Har du kört cross?)

Jag tror att all form av mc-åkning genererar till att man blir bättre på roadracing. Både träningen i sig samt att man lär sig hantera vad cykeln gör tex släpp både bak och fram. Gör att man kanske inte blir lika ”rädd” om det händer när man kör RR. Har inte kört Cross förutom att jag testat några ggr tidigare. Jag själv kör en hel del mtb som jag oxå känner är bra träning

Är du i bra form fysiskt?

Jag hade som vision i år att vara i mitt livs form innan säsongen drog igång. Är inte riktigt där än, vi kan lämna det där ????

Ditt träningstips till den förare som vill bli i bättre form?

Jag tror att cykling, löpning och styrketräning är bra för att komma i bra form. Sen såklart, handlar ju mycket om vad man stoppar i sig oxå

Ditt träningstips (på mc) till den bandagsföraren som vill bli snabbare?

Jag själv har alltid byggt fart långsamt. Dvs låt det ta lite tid att hela tiden flytta fram gränserna. Blir oftast billigare så ????. Sen ska man inte va rädd att ta hjälp av instruktörer. Sett många som utvecklar sig väldigt mycket snabbare av att åka med instruktörer.

Foto: picman

Text: Dan Chardon

Roadracing logo
roadracingSE
21 april 2020 kl. 12:22

RoadracingSE på Instagram