<
>

I väntans tider - Magnus Mossberg

2020 bjuder på.. minimalt med motorsport nu. Här kommer en serie till förarna om väntans tider och tips till er.

Kan du träna någon form av motorsport i dessa tider?

Nej. Det funderas MYCKET om vi ska köra en onsdagsträning för FMK:s medlemmar om ett par veckor, men det finns ju en etisk aspekt på detta... OM någon slår sig illa, och behöver en intensivvårdplats någon annan OCKSÅ behöver, då blir det ju inte bra. Men det hade varit grymt coolt och bra att köra lite cross!

Fredrik Eklof wastegate.se

Finns det någon vinning i att träna tex cross för att bli bättre inom roadracing, eller är det mer för nöjes skull? Om ja, kan du förtydliga hur du använder en annan mc-teknik till RR. (Har du kört cross?)

Alltså... tar du en duktig crossåkare, så blir den nästan alltid duktig RR-förare. Och det går snabbt! Så jag tror att cross är utmärkt träning i att lära sig våga låta cykeln leva under dig, och en bra skola för att GILLA när det börjar gå på tvären i 200.

Är du i bra form fysiskt?

Så bra en 60-åring kan vara. Jag pallar ett sprint-race utan problem.

Ditt träningstips till den förare som vill bli i bättre form?

God allmänkondition med fokus på smidighet och seghet tror jag är fint. I cross inbillar jag mig att du måste vara starkare, men i racing behövs nog inte de där sista 5 kilona muskel som en crossåkare ska ha. KÖR hårt i 30 minuter, och blir du slut i vaderna så vet du ju precis vad du ska träna...

Ditt träningstips till den som vill bli en bättre/snabbare förare?

Köp mycket bra däck, kör med såna som är liiiiite snabbare än du själv, låt dig bli omkörd, häng på några kurvor, vänta tills nästa snabbare förare kör om, häng på några kurvor, och då vidare. Hetsa inte, "Let the speed come to you" sa Nicky Hayden 2003 i en spalt där han tipsade Amerikanska rookies, och det är ett riktigt bra råd. Krascha så lite som möjligt i början, för krascher är väldigt avtändande och dyrt...

Foto: wastegate.se

Text: Dan Chardon

Roadracing logo
roadracingSE
21 april 2020 kl. 12:30

RoadracingSE på Instagram