<
>

Klart för start 2020

Det är nu klart att SM i roadracing drar igång igen, vi pratade med Fredrik Hansson (grenchef för roadracing på Svemo) om vad detta innebär.

RR: finns det något speciellt förutom regering och folkhälsomyndightes beslut som avgjort att vi nu kan börja köra igen?
Hansson: Vi har jobba länge med detta och och förutom det du nämner så besökte jag långloppet i Anderstorp i helgen och såg att förare mfl skötte sig bra,
det gör att vi endast hade några små justeringar kvar som klubbarna hinner åtgärda i tid nu, vi är glada att kunna leverera de fem deltävlingar vi har siktat på.

RR: Blir detta publikfria tävlingar?
Hansson: ja beslutet om 50 personer gäller och publik kommer inte tillåtas.

RR: Vad gäller för förare mekaniker mm?
Hansson: Varje person i depån skall ha en funktion som behövs för att tävlingen skall kunna genomföras, vilket t.ex innebär att en kompis får följa med för att serva motorcykel eller sköta depåtavla, men sambo med barn eller mamma och pappa som har inte en funktion för tävlingens utförande får stanna hemma.
OBS att denna text innehåller exempel och inte anger specifikt antal mekaniker, för att läsa vad som gäller hänvisar vi till Svemos hemsida för rekommendation och riktlinjer gällande Corona: https://www.svemo.se/forbundet/Corona/

RR: kan datumen för tävlingarna ändras?
Hansson: Nej de datum som vi nu släpper är de enda tillgängliga så de kommer stå fast.

RR: kan publik ev komma att tillåtas längre fram i sommar?
Hansson: möjligheten finns om regering etc ändrar på det men man ska också ha i tanken att en ändring också kan blir skärpta regler.

SM kalendern ser ut såhär:
4-5 Juli Scandinavian Raceway,  Anderstorp
25-26 Juli Gelleråsen Arena, Karlskoga
8-9 Aug Linköpings Motorstadion Sviestad
22-23 Aug Falkenbergs motobana
11-12 Sept Scandinavian Raceway, Anderstorp

Söndagens startögonblick för långloppet på Anderstorp

undefined

Text och foto: Petter Reuterholt / motofoto.se

Roadracing logo
roadracingSE
15 juni 2020 kl. 08:55

RoadracingSE på Instagram